Onderhoud

Waarom heeft mijn auto onderhoud nodig?

Een auto is in veel opzichten een bijzonder product !

In een auto bevindt zich een motor, een aandrijving, elektronica, reminrichting, onderstel / vering en nog veel meer. Dit alles zit in een omhulsel met 4 wielen, zodat het ook nog kan rollen.

Wellicht wat simpel zo vertaald,  maar we gaan nog een stapje verder : dit geheel wordt ook nog eens blootgesteld aan vrieskou, zomerse warmte, trillingen, slechte en goede wegen, verkeersdrempels, water, hoge en lage snelheden en uiteraard moet het minimaal 10-15 jaar zijn werk blijven doen.

Dat maakt uw auto toch best bijzonder !

Al deze onderdelen hebben in meer of mindere mate onderhoud nodig.

Het een heeft smering nodig, het ander raakt vervuild en moet geregeld schoongemaakt worden om de werking ervan te blijven garanderen. Andere delen zijn weer onderhevig aan slijtage en moeten periodiek gecontroleerd worden in hoeverre ze al bijvoorbeeld versleten zijn.

Dit alles is het werk van de monteur, die dit volgens de betreffende fabrieksnormen controleert en uitvoert.

Onderhoud van uw auto, is nodig voor uw veiligheid (bijvoorbeeld banden en reminrichting) en om uiteraard de levensduur en conditie van uw bijzondere product zo goed mogelijk te houden.

Dit alles, zodat u iedere dag met een gerust hart instapt, en met plezier onderweg kunt zijn !


Werkwijze onderhoud


Bij elke onderhoudsbeurt kijken we eerst naar het aantal kilometers dat u gereden heeft en de verstreken tijd , gerekend vanaf de voorlaatste onderhoudsbeurt. Op basis hiervan, en de onderhoudsvoorschriften van het betreffende automerk, geven we u een goed advies over welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden, en welke werkzaamheden we adviseren om eventueel preventief uit te voeren.

Zo blijft u auto goed onderhouden, en houdt u uiteraard recht op uw eventuele fabrieksgaranties !

Voor de betreffende werkzaamheden maken we een kostenbegroting en bespreken deze met u.

Dit noemen wij Onderhoud op maat.

Door rekening te houden met uw verreden kilometers en tijdsduur maken we maatwerk van het onderhoud specifiek voor uw auto !

Simpel gezegd : rijdt u weinig zal de benodigde hoeveelheid onderhoud anders zijn als dat u veel rijdt met uw auto.

Maak nu een afspraak
HomeWerkplaatsOnderhoud